Staffing services voor de Life Sciences industrie

Een Topstarter waar en hoe vind je die?

Nu de economie weer aantrekt, is er meer behoefte aan personeel. Zo ook is de arbeidsmarkt voor starters florissanter dan voorheen, ook in de farmaceutische industrie. Gelukkig is er voldoende hoogopgeleid talent aanwezig dat een carrière overweegt in farma, ondanks het ambigue imago van onze bedrijfstak. Maar hoe vind je tussen al die recent afgestudeerden nu juist de topkandidaten? Bij onze opdrachtgevers leeft nog wel eens het idee dat het vinden en selecteren van een excellente starter een koud kunstje is. Niets is minder waar! Recent afgestudeerden en gepromoveerden in een life science richting – onze doelgroep – zijn er genoeg. Maar hoe selecteer je de beste kandidaten tussen al die profielen? Het gaat natuurlijk niet alleen om de juiste vooropleiding, maar ook om communicatie- en presentatievaardigheden. Daarnaast is persoonlijke ambitie en motivatie voor de farmaceutische wereld essentieel.

Voor een werving- en selectiebureau is het enorm arbeidsintensief om alle op het eerste oog geschikte starters door middel van een traditioneel interview te wegen. Het rendement van dit proces is beperkt; tien interviews leveren gemiddeld genomen één echte topper op. Deze vindt in de regel dan ook in korte tijd een baan, lang niet altijd via het werving- en selectiebureau, want voor toptalenten zijn er altijd meer kapers op de kust. Om de tijdsinvestering te beperken en onze opdrachtgevers toch te kunnen blijven voorzien van shutterstock_157757837het juiste, verse toptalent is de “Herakles Startersdag voor de Farmaceutische Industrie” in het leven geroepen. Deze wordt drie maal per jaar georganiseerd. Iedereen die een carrière in farma ambieert, kan zich via de website aanmelden. Echter niet iedereen wordt geselecteerd voor dit event. Ongeveer 10% van de geïnteresseerden wordt toegelaten. Selectie vindt plaats op basis van een 1e CV check en een telefonische screening. De 10 meest veelbelovende kandidaten ontvangen een uitnodiging. Zij krijgen op de Herakles Startersdag de gelegenheid zichzelf te presenteren en ontvangen een persoonlijk assessment met uitleg, en informatie over de verschillende functies binnen de farmaceutische industrie.

We stellen onze opdrachtgevers ook in de gelegenheid om aanwezig te zijn bij deze dag, zodat ze zelf direct met alle Herakles Topstarters kennis kunnen maken. Zo is de cirkel rond en geven we toptalent de kans om een entree te maken in onze mooie bedrijfstak en onze opdrachtgevers de topkandidaten waarnaar ze op zoek zijn!