Staffing services voor de Life Sciences industrie
Medical Advisor / Medisch Adviseur Functieomschrijving

Wat doet een Medical Advisor?

Als Medical Advisor/Medisch Adviseur ben je deskundige op de medische inhoud in één of meerdere therapeutische gebieden binnen je een farmaceutisch of biotech bedrijf. Je kunt op wetenschappelijk niveau communiceren met voorschrijvende artsen, arts-onderzoekers, apothekers, wetenschappers, key opinion leaders en partnerships met hen opbouwen. Ook sta je in contact met functionarissen bij de overheid, verzekeraars, wetenschappelijke tijdschriften en formularia.

Wat zijn enkele taken/verantwoordelijkheden?

Het signaleren en beoordelen van (lokale) onderzoeksmogelijkheden, het opzetten, begeleiden, en mede rapporteren van klinische studies / trials, het presenteren van medisch wetenschappelijke informatie, het coördineren van adviesraden, het opzetten, maken en geven van (geaccrediteerde) nascholingen en het leiden van medische projecten behoren tot je verantwoordelijkheden.

Tegelijkertijd kun je strategische plannen maken voor het bedrijf in samenwerking met de afdelingen Registratie, Market Access, Marketing en Sales, draag je bij aan de positionering van een product en ben je actief lid van het ‘brandteam’ (Marketing, Sales, Medical Affairs). De CGR-regels van geneesmiddelenreclame zien toe op een verantwoorde samenwerking tussen de farmaceutische industrie en beroepsbeoefenaren. Als Medical Advisor ben je verantwoordelijk dat deze regels in acht genomen worden en dat je hier oplossingsgericht over meedenkt.

In deze functie rapporteer je veelal aan een Manager Medical Affairs, Head Medical Affairs of direct aan de Medisch Directeur. Afhankelijk van je achtergrond zijn dit tevens de functies waarin je kunt doorgroeien. Het is van de organisatie afhankelijk of een Medical Advisor leidinggevende taken heeft. In sommige gevallen geef je bijvoorbeeld leiding aan de MSL’s, daar waar deze bij andere farmaceutische bedrijven op gelijkwaardig niveau zijn georganiseerd.

Welke achtergrond en profiel heb je nodig als Medical Advisor?

  • Afgeronde (bio)-medische richting minimaal MSc, PhD of geneeskunde. Een BIG registratie en/of MD titel is soms een vereiste, afhankelijk van de organisatie;
  • Het is vaak een tweede stap in een carrière waarbij je bijvoorbeeld ervaring hebt opgedaan als Medical Science Liaison (MSL) of Medical Officer;
  • Kennis van CGR en GCP richtlijnen;
  • Sterke communicatieve eigenschappen, ook in het Engels;
  • Rijbewijs;
  • Strategisch;
  • Analytisch;
  • Flexibel.

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden?

Arbeidsvoorwaarden variëren behoorlijk, afhankelijk van ervaring. Vaak behoren een lease-auto, telefoon en laptop tot de secundaire arbeidsvoorwaarden. Meestal heb je ook een bonusregeling.

Interesse in een functie als Medical Advisor?

Staat de vacature waar je naar op zoek bent er nu niet tussen? Neemt contact met ons op en we helpen je graag aan je droombaan! Of klik hieronder en schrijf je in.