Staffing services voor de Life Sciences industrie
Medical Science Liaison Functieomschrijving

Wat doet een Medical Science Liaison?

Als Medical Science Liaison (MSL) of Regional Medical Advisor ben je samen met de Medical Advisor dé inhoudsdeskundige voor jouw product of groep producten van het bedrijf op medisch wetenschappelijk gebied. Daar waar de Medical Advisor met name vanuit kantoor werkt, ben jij vooral in het veld actief. Je draagt bij aan de positionering van een product bij de doelgroep, signaleert wat er leeft en koppelt dit intern terug. Je krijgt  energie van het opbouwen en onderhouden van relaties en netwerken met beroepsbeoefenaren (artsen, KOL’s/key opinion leaders, apothekers).

Wat zijn enkele taken en verantwoordelijkheden?

Het signaleren en beoordelen van (lokale) onderzoeksmogelijkheden, het faciliteren en opzetten, alsmede begeleiden van trials vanuit de Medical Affairs, Clinical Operations, Marketing en Salesafdelingen, het bezoeken van congressen/conferenties, het geven van input op marketingstrategieën, het presenteren van medisch wetenschappelijke informatie en het leiden van medische projecten behoort tot je takenpakket. Tegelijkertijd werk je samen met Marketing en de Salesafdeling, zorg je dat de CGR-regels nageleefd worden en ben je actief lid van het brandteam. Je rapporteert veelal naar de Medical Affairs Manager of Head Medical Affairs, afhankelijk welke titel men gebruikt in de organisatie.

Welke achtergrond en profiel heb je nodig?

 • Afgeronde biomedische of medische opleiding op Master of PhD niveau heeft de voorkeur, mede afhankelijk van de organisatie. Hoe hoger opgeleid, hoe meer doorgroei er mogelijk is;
 • MSL is vaak een volgende stap in een carrière waarbij je bijvoorbeeld ervaring hebt opgedaan in de sales, als CRA of een andere functie binnen de medische afdeling zoals Medical (Information) Officer;
 • Kennis van CGR en GCP richtlijnen;
 • Sterke communicatieve eigenschappen, ook in het Engels;
 • Rijbewijs;
 • Strategisch;
 • Analytisch;
 • Flexibel;
 • Projectmanagementvaardigheden;
 • Interesse in de farmaceutische industrie en de marktontwikkelingen;
 • Woonachtig in de regio waarin je gaat werken, indien van toepassing. Functies zijn soms internationaal.

Wat is het startsalaris van een Medical Science Liaison?

Arbeidsvoorwaarden en salaris variëren erg afhankelijk van ervaring. Je startsalaris ligt ongeveer in een range van € 46.000,- € 58.000,- per jaar. Vaak behoren een bonusregeling, auto, telefoon en laptop tot de arbeidsvoorwaarden.

Interesse in een functie als Medical Science Liaison?

Staat de vacature waar je naar op zoek bent er nu niet tussen? Neemt contact met ons op en we helpen je graag aan je droombaan! Of klik hieronder en schrijf je in.