Staffing services voor de Life Sciences industrie

Ons vooruitzicht voor 2019

De dienstverlening op het gebied van werving en selectie en detachering in de Life Sciences industrie maakte na de groeispurt van vorig jaar een stabiele groei door in 2018. Ook Herakles Pharma Staffing plukte de vruchten van deze positieve ontwikkeling. Op basis van de UWV Arbeidsmarktprognose voor 2019 – die een verdere groei voorziet – zijn onze verwachtingen voor volgend jaar dan ook hooggespannen.

Niche recruiters
Talent wordt steeds schaarser, maar ook nieuwe specialismen zijn in een opmars. Dit heeft te maken met automatisering en de opkomst van nieuwe technologieën. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een Blockchain Developer. Had je hier 5 jaar geleden van gehoord? Grote kans van niet! Het overgrote deel van Nederland heeft hier waarschijnlijk geen kaas van gegeten en dit maakt het voor de niche recruiter de ultieme uitdaging in de toekomst.

Gepersonaliseerde vacatures
Het is al lange tijd mogelijk om advertenties te tonen aan de hand van het online gedrag van internetgebruikers. Het is het verdienmodel voor bedrijven als Google, LinkedIn en Facebook. Dit zal langzaam maar zeker ook gebruikelijk worden bij vacatures. Het doel hiervan is om mensen te bereiken die latent op zoek zijn naar een baan. Zoekt een bedrijf een Artwork Specialist? Dan wordt er gekeken welke mensen hierover informatie zoeken via social media. Zo kunnen deze personen gericht worden benaderd.

De opdrachtgever moet snel beslissen
Menselijk kapitaal blijft het komend jaar een schaars goed. Kandidaten hebben het voor het uitzoeken. Voor onze opdrachtgevers is het dus belangrijk om snel beslissingen te nemen en tijdig sollicitatieprocedures in te plannen. Want als de opdrachtgever te lang wacht, vist deze achter het net. Daarom adviseren we onze opdrachtgevers over hoe ze het sollicitatieproces kunnen stroomlijnen en versnellen. Zodat zij effectiever de beste kandidaten kunnen aantrekken.

Interim en freelance
Zoekt u geen vaste of gedetacheerde werknemer, maar een tijdelijke of last-minute invulling van een project dat geen headcount mag kosten? Dan kunnen we ook een van onze uitstekende interim managers of freelancers detacheren. De wetgeving hieromtrent zal voor 2019 wellicht weer veranderen. Het is lastig om daarover inzicht te krijgen. In ieder geval voldoen onze contracten aan de laatste fiscale regelgeving. En is er dus geen risico voor de opdrachtgever.

Statement of Work
Uiteraard kan Herakles ook de desbetreffende opdracht zelfstandig oplossen binnen uw organisatie, middels een “Statement of Work” contract. Hierbij verleent u Herakles de complete opdracht tot plaatsing binnen de afgesproken kaders.

Gelukkig nieuwjaar!
De vooruitzichten voor 2019 zijn dus hooggespannen. En Herakles doet er alles aan uw doelstellingen te helpen realiseren. Dat gezegd hebbende, wensen wij u en uw collega’s – maar ook alle talenten in ons bestand (al dan niet in procedure) – heel Prettige Feestdagen toe en een Gelukkig Nieuwjaar!