Staffing services voor de Life Sciences industrie
Detachering

Specialist in Detachering voor de Life Sciences industrie

Detachering is het inlenen van werknemers via een derde partij, een detacheringsbureau. Vaak gebeurt dit op basis van langdurige overeenkomsten. Detacheren is niet hetzelfde als Uitzenden. Voor personeel dat via een Uitzendbureau werkt, geldt veelal het Uitzendbeding. De uitzendkracht heeft daardoor minder rechten en zijn minder goed verzekerd dan gedetacheerden. Zo krijgen zij niet doorbetaald als het werk of de opdracht ophoudt. Ze verliezen ook direct hun uitzendbaan als zij ziek worden en hebben pas na 1 of 2 wachtdagen recht op een ziektewetuitkering. Een uitzendkracht kan daarnaast op elk moment beslissen om te stoppen met werken. Er is geen opzegtermijn en dat is voor een opdrachtgever natuurlijk erg vervelend.

De opdrachtgever of inhuurder is het bedrijf waarvoor te detacheren werknemer – ook wel gedetacheerde, contractor of detachant genoemd – zijn/haar diensten verleent. En het detacheringsbureau is de werkgever van de gedetacheerde. Omdat het detacheringsbureau de werkgever is, draagt het detacheringsbureau de werkgeversrisico’s bij ziekte (doorbetaling van het loon), bij het voortijdig afbreken van de opdracht (doorbetaling van het loon) of bij het regulier aflopen van de opdracht of bij ontslag (transitie- respectievelijk ontslagvergoeding).

Een van de voordelen van Detachering is dat u als opdrachtgever eenvoudig en relatief snel aan hoogopgeleid en gespecialiseerd personeel kunt komen. Het detacheringsbureau biedt passende kandidaten aan voor uw (tijdelijke) vacature waar u als opdrachtgever vervolgens een sollicitatiegesprek mee hebt. Bij een match aan beide kanten, is de gedetacheerde snel in uw organisatie inzetbaar.

Het grootste voordeel van detacheren is de flexibiliteit. Als de economie in elkaar zakt of er is bijvoorbeeld een fusie of overname op komst, dan hoeft u geen mensen te ontslaan of kunt u tijdelijk mensen inzetten. Andersom is het, afhankelijk van de voorwaarden, ook mogelijk om een gedetacheerde medewerker na afloop van een opdracht, of zelfs lopende een opdracht, een arbeidsovereenkomst aan te bieden. Dit noemen we ook wel een deta-vast constructie.

Herakles Pharma Staffing biedt u al deze diensten. Heeft u interesse neem dan vrijblijvend contact op via onderstaand formulier.

Referenties van onze opdrachtgevers

Neem vrijblijvend contact met ons op

Wilt u in contact treden met ons om geheel vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken? Laat hier uw gegevens achter. Wij helpen u graag uw recruitment of resourcing probleem op te lossen.