Staffing services voor de Life Sciences industrie
Executive Search

Specialist in Executive Search voor de Life Sciences industrie

Wat is nu eigenlijk Executive Search of Headhunting en wat is het verschil met gewone Werving en Selectie? Is er wel onderscheid te maken tussen die twee? En wat een Headhunter doet, is dat anders dan een Recruiter of Recruitment consultant?

Er zijn verschillende definities van Executive Search. In het algemeen is het een dienst die gebruikt wordt door professionele bedrijven om de meest geschikte en relevante kandidaat te vinden voor een vacature. Het onderscheid dat wordt gemaakt tussen reguliere Werving en Selectie en Executive Search zit met name in het woordje “zoeken”.

Nu is het niet zo dat bij Werving en Selectie niet gezocht hoeft te worden. Veruit het grootste deel van de vacatures wordt door Herakles Pharma Staffing ingevuld op basis van gedegen speurwerk en vanuit ons netwerk. De zoektocht gaat in veel gevallen wel dieper en betreft zelden het “low hanging fruit”. Het aantal kandidaten dat niet actief op zoek is naar een nieuwe baan is naar schatting tussen de 60 en 80% van het potentieel. Deze kandidaten staan veelal ook niet geregistreerd bij Werving- en Selectiebureaus. Deze groep moet je juist zien te bereiken.

Meestal wordt de term executive search gekoppeld aan het functieniveau: director level functies (commercieel directeur, medisch directeur, marketing directeur etc.), of wat tegenwoordig ook populair is: C-suite level (CEO, COO, CFO etc.). Bij het zoeken naar bijvoorbeeld een product specialist of een medical science liaison wordt er niet in deze termen gesproken.

Naast het zoeken en het functieniveau is ook de beloningsstructuur voor executive search diensten anders. Er wordt vrijwel altijd op exclusieve en retained basis gewerkt. In dat geval wordt een deel van de (te verwachten) fee vooraf betaald, zodat het bureau een head hunter daadwerkelijk vrij kan maken om een longlist op te stellen en interviews te kunnen uitvoeren om te komen tot een shortlist. Na introductie van een aantal matchende kandidaten en succesvolle afronding van de procedure wordt het resterende deel van de fee betaald.

Herakles Pharma Staffing biedt deze executive search services ook, waarbij u als opdrachtgever er vanuit kunt gaan dat u een dedicated headhunter toegewezen krijgt, die niet opgeeft tot de beste kandidaat voor uw vacature is gevonden.

Herakles Pharma Staffing biedt u al deze diensten. Heeft u interesse neem dan vrijblijvend contact op via onderstaand formulier.

Referenties van onze opdrachtgevers

Neem vrijblijvend contact met ons op

Wilt u in contact treden met ons om geheel vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken? Laat hier uw gegevens achter. Wij helpen u graag uw recruitment of resourcing probleem op te lossen.