Staffing services voor de Life Sciences industrie
Onze werkwijze

Onze werkwijze

Wij geloven dat de effectiviteit en kwaliteit van Recruitment begint bij het (leren) kennen van de opdrachtgever. Daarom krijgt iedere opdrachtgever een vaste Recruiter toegewezen. Deze persoon fungeert naast Recruiter als Account Manager. Bij het toekennen van een eerste opdracht zal de Recruiter eerst persoonlijk kennismaken met HR of Talent Acquisition en eventueel andere stakeholders, zoals bijvoorbeeld afdelingshoofden. In dat gesprek wil hij/zij alles te weten komen over het bedrijf: niet alleen over de producten, maar ook over de normen en waarden, de visie en de missie, de toekomst en wat er speelt binnen het bedrijf, in Nederland en internationaal. Er wordt ook een dedicated back up toegewezen zodat in geval van afwezigheid van de vaste Recruiter een collega Recruiter als contactpersoon kan fungeren en procedures kan overnemen.

Ons proces

Als de relatie eenmaal tot stand is gekomen en de voorwaarden contractueel zijn afgestemd en getekend werkt het proces meestal als volgt.

 • Vacature aanvraag en job intake

  De opdrachtgever stuurt een beschrijving van de openstaande functie, meestal gebeurt dat in de vorm van een telefoontje of een e-mail met een functieprofiel. De Recruiter neemt dan binnen 24 uur contact op met de leidinggevende of HR voor de job intake. Dit is bedoeld om de vacature en het (ideale) kandidaatprofiel door te spreken. Maar ook is het belang om te weten of het gaat om een Werving en Selectie-opdracht (kandidaat treedt in dienst bij de opdrachtgever), om een Detacheringsopdracht (kandidaat treedt in dienst bij Herakles Pharma Staffing en gaat aan de slag bij opdrachtgever) of om een Interim Opdracht (Herakles Pharma Staffing zoekt en contracteert een Freelancer die aan de slag gaat bij opdrachtgever). De Recruiter kan op basis van de job intake een realistische inschatting maken binnen welke termijn u de eerste kandidaten tegemoet kunt zien.

 • Werving

  Zodra de job intake is verricht, stelt Herakles Pharma Staffing een wervingsprofiel op en zorgt ervoor dat de vacaturetekst heel goed vindbaar zal zijn d.m.v. SEO (search engine optimization), dat het de juiste doelgroep aanspreekt en dat het verspreid wordt via diverse kanalen. Afhankelijk van uw wensen worden de bedrijfsnaam en arbeidsvoorwaarden, wel of niet genoemd in de vacature tekst. Na het online publiceren benaderen we kandidaten uit onze database en ons netwerk, en zoeken we ook via Sociale Media naar de juiste kandidaatprofielen. Zodra een potentiële kandidaat geïnteresseerd lijkt, gaan wij face-to-face het gesprek met de kandidaat aan (uitzonderingen daargelaten). Daarbij worden ook diploma’s gecontroleerd, alsmede zaken zoals ID en rijbewijs.

 • Selectie

  Kandidaten die door ons succesvol zijn geïnterviewd en die wij dus geschikt achten voor de betreffende functie bij uw organisatie worden voorgesteld met CV en (korte)introductie. Hieraan voorafgaand kan Herakles Pharma Staffing desgewenst ook een assessment organiseren. In veel gevallen verstrekken wij na de introductie een mondelinge toelichting aan de Hiring Manager of HR. Als een kandidaat door de opdrachtgever wordt geselecteerd voor een eerste interview, worden dag en tijdstip afgestemd. Dat doet Herakles Pharma Staffing met beide partijen. Zo ook voor de volgende interview rondes.

 • Afronding

  Wij zorgen ervoor dat het gehele sollicitatieproces voor de kandidaat een zeer plezierige ervaring is. Je kunt tenslotte maar één keer een eerste indruk maken. Wij begeleiden de kandidaat (en uiteraard ook u) gedurende het gehele proces tot en met het accepteren van de arbeidsovereenkomst. Bij een Detachering of een Interim-opdracht onderhouden wij nauw contact met de Hiring Manager betreffende de prestaties van de Herakles Pharma Staffing medewerker respectievelijk ZZP-er.

Overeenkomst

Bij onze vaste relaties en opdrachtgevers zijn de voorwaarden voor onze dienstverlening vastgelegd in een raamovereenkomst. Bij nieuwe opdrachtgevers moeten die voorwaarden nog worden afgestemd. Dat kan met een eenmalige overeenkomst, maar vanzelfsprekend werken we bij voorkeur samen op een langdurige basis.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Wilt u in contact treden met ons om geheel vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken? Laat hier uw gegevens achter. Wij helpen u graag uw recruitment of resourcing probleem op te lossen.