Staffing services voor de Life Sciences industrie
Werving en Selectie

Specialist in Werving en Selectiebureau voor de Life Sciences industrie

Heeft u personeel nodig? Dan kan Herakles Pharma Staffing u helpen met de Werving en Selectie van de juiste mensen in de vakgebieden:

Wat is Werving en Selectie bij Herakles Pharma Staffing?

Werving en Selectie en Recruitment worden vaak door elkaar gebruikt. Er is ook eigenlijk geen verschil tussen beide termen. Voor een Werving en Selectiebureau (in het Engels Recruitment Agency) verwijst Werving en Selectie naar het proces van het identificeren, selecteren en aanstellen van een geschikte kandidaat voor een (vaste) baan in dienst bij de opdrachtgever. Dat is anders dan bij een Detachering waarbij de kandidaat in dienst komt van het Detacheringsbureau en bij de opdrachtgever aan de slag gaat.

Graag komen wij met u in contact om uw uitdagingen en wensen te bespreken, zodat wij op zoek kunnen gaan naar de beste oplossing.
Neem contact (klik op button hieronder) met ons op, dan heeft u binnenkort uw team weer op volle sterkte!

Hoe ziet ons Werving en Selectieproces er uit?

Bij aanvang van het Recruitment proces maakt u als opdrachtgever met de Recruiter of Recruitment Consultant van het Werving en Selectiebureau afspraken over de manier waarop hij/zij u gaat helpen om de beste kandidaat te vinden voor uw vacature. Dat vergt vooraf een goed gesprek om de vacature en het (ideale) kandidaatprofiel door te spreken. En ook de verwachtingen af te stemmen op welke termijn de opdrachtgever kandidaten tegemoet kan zien. Wat noemen dat gesprek een job intake.

Na de job intake stelt het Werving en Selectiebureau een wervingsprofiel op en zorgt ervoor dat de vacaturetekst goed vindbaar zal zijn via diverse online kanalen en dat het de juiste doelgroep aanspreekt. De fases hierna betreffen het zoeken, het selecteren en voorstellen van kandidaten bij de opdrachtgever. Onder deze tekst ziet u hoe Herakles Pharma Staffing het gehele Werving en Selectieproces voor u heeft ingericht.

Natuurlijk kunt u als opdrachtgever zelf de Werving en Selectie ter hand nemen. Echter, snel de juiste kandidaten vinden voor uw vacatures, vraagt focus en is tijdrovend. Als een gespecialiseerd Recruitmentbureau kennis van de markt heeft en over het juiste netwerk beschikt, zoals Herakles Pharma Staffing, is het efficiënter en kostenbesparend om het aan hen over te laten.

 • Vacature aanvraag en job intake

  De opdrachtgever stuurt een beschrijving van de openstaande functie, meestal gebeurt dat in de vorm van een telefoontje of een e-mail met een functieprofiel. De Recruiter neemt dan binnen 24 uur contact op met de leidinggevende of HR voor de job intake. Dit is bedoeld om de vacature en het (ideale) kandidaatprofiel door te spreken. Maar ook is het belang om te weten of het gaat om een Werving en Selectie-opdracht (kandidaat treedt in dienst bij de opdrachtgever), om een Detacheringsopdracht (kandidaat treedt in dienst bij Herakles Pharma Staffing en gaat aan de slag bij opdrachtgever) of om een Interim Opdracht (Herakles Pharma Staffing zoekt en contracteert een Freelancer die aan de slag gaat bij opdrachtgever). De Recruiter kan op basis van de job intake een realistische inschatting maken binnen welke termijn u de eerste kandidaten tegemoet kunt zien.

 • Werving

  Zodra de job intake is verricht, stelt Herakles Pharma Staffing een wervingsprofiel op en zorgt ervoor dat de vacaturetekst heel goed vindbaar zal zijn d.m.v. SEO (search engine optimization), dat het de juiste doelgroep aanspreekt en dat het verspreid wordt via diverse kanalen. Afhankelijk van uw wensen worden de bedrijfsnaam en arbeidsvoorwaarden, wel of niet genoemd in de vacature tekst. Na het online publiceren benaderen we kandidaten uit onze database en ons netwerk, en zoeken we ook via Sociale Media naar de juiste kandidaatprofielen. Zodra een potentiële kandidaat geïnteresseerd lijkt, gaan wij face-to-face het gesprek met de kandidaat aan (uitzonderingen daargelaten). Daarbij worden ook diploma’s gecontroleerd, alsmede zaken zoals ID en rijbewijs.

 • Selectie

  Kandidaten die door ons succesvol zijn geïnterviewd en die wij dus geschikt achten voor de betreffende functie bij uw organisatie worden voorgesteld met CV en (korte)introductie. Hieraan voorafgaand kan Herakles Pharma Staffing desgewenst ook een assessment organiseren. In veel gevallen verstrekken wij na de introductie een mondelinge toelichting aan de Hiring Manager of HR. Als een kandidaat door de opdrachtgever wordt geselecteerd voor een eerste interview, worden dag en tijdstip afgestemd. Dat doet Herakles Pharma Staffing met beide partijen. Zo ook voor de volgende interview rondes.

 • Afronding

  Wij zorgen ervoor dat het gehele sollicitatieproces voor de kandidaat een zeer plezierige ervaring is. Je kunt tenslotte maar één keer een eerste indruk maken. Wij begeleiden de kandidaat (en uiteraard ook u) gedurende het gehele proces tot en met het accepteren van de arbeidsovereenkomst. Bij een Detachering of een Interim-opdracht onderhouden wij nauw contact met de Hiring Manager betreffende de prestaties van de Herakles Pharma Staffing medewerker respectievelijk ZZP-er.

Wat zijn de kosten voor Werving en Selectie via Herakles Pharma Staffing?

De vergoeding die u betaalt aan een Werving en Selectiebureau is vooraf afgesproken en vastgelegd en bedraagt in veel gevallen een percentage van het jaarloon. Soms betreft het een vaste Werving en Selectiefee. Wij staan open voor verschillende vergoedingsmodellen. Neem vooral contact met ons op om dit te bespreken.

In welke regio’s is Herakles Pharma Staffing actief?

Herakles Pharma Staffing is een Werving en Selectiebureau gevestigd in de regio Utrecht. Dat wil echter niet zeggen dat wij enkel actief zijn in Utrecht. In tegendeel, we hebben een netwerk in heel Nederland en werven dan ook voor bedrijven in de Life Sciences industrie in heel Nederland. Bekijk daarvoor ook onze regio pagina’s:

 

Referenties van onze opdrachtgevers

Neem vrijblijvend contact met ons op

Wilt u in contact treden met ons om geheel vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken? Laat hier uw gegevens achter. Wij helpen u graag uw recruitment of resourcing probleem op te lossen.